nieuws

Tuchtcollege Makelaardij Nederland opgericht

Archief

Brancheorganisatie VBO Makelaar en het kwaliteitsregister SCVM hebben gezamenlijk de Stichting Tuchtrechtspraak Makelaardij Nederland opgericht. Beide organisaties hebben hun klachtenbehandeling bij het Tuchtcollege Makelaardij Nederland, het uitvoerend orgaan van de stichting, ondergebracht. Het is de bedoeling dat het nieuwe tuchtcollege branchebreed gaat functioneren.

Tuchtcollege Makelaardij Nederland opgericht

Tot nu toe werden de klachten van de brancheorganisatie behandeld door het VBO Tuchtcollege. De klachten die bij de SCVM (Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs) terecht kwamen, werden door de Commissie van Beroep beoordeeld. Het nieuwe tuchtcollege staat verder van de partijen af. Voorzitter van het Tuchtcollege Makelaardij Nederland is de vicepresident van de Rechtbank Den Haag, mr. Christo Hensen. Het staat alle organisaties die werkzaam zijn in de makelaardij en taxatiewereld vrij zich aan te sluiten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.