nieuws

Sterke afname faillissementen in 2011

Archief

Het aantal advies- en bemiddelingsbedrijven dat de activiteiten omwille van een faillissement heeft moeten staken, is vorig jaar sterk gereduceerd. De teller bleef op 56 financiële dienstverleners steken, een ruime halvering ten opzichte van 2009.

Sterke afname faillissementen in 2011

In de afgelopen tien jaar lag het gemiddelde aantal faillissementen binnen het intermediair boven de 70. Het jaar 2009 leverde een recordaantal op met 122. De crisis is in de twee jaren daarna echter niet af te lezen aan de faillissementscijfers. In 2010 liep het bankroetcijfer al terug tot zo'n tachtig, om in 2011 zelfs ruim onder het tienjaarsgemiddelde te eindigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.