nieuws

Schade theaterbrand in Helmond geschat op € 15 mln

Archief

De schade door de brand die vorige week theater ’t Speelhuis in Helmond in de as legde, bedraagt volgens een eerste raming van de experts circa € 15 mln. Dit betreft opstallen, theaterinventaris en -exploitatie. “Daarnaast zijn er nog de nodige omwonende particulieren met hun schade, maar daar hebben wij (nog) geen bemoeienis mee”, aldus schade-expert René Hustinx van Lengkeek Eindhoven.

Schade theaterbrand in Helmond geschat op € 15 mln

Het theater van de hand van architect Piet Blom, die ook de kubuswoningen in Helmond en Rotterdam ontwierp, was door de gemeente Helmond via makelaar Willis verzekerd bij een pool van verzekeraars, met Delta Lloyd als leidende maatschappij. Lengkeek doet de expertise, het toedrachtonderzoek wordt uitgevoerd door I-Tek en Troostwijk is ingeschakeld als contra-expert voor de gemeente Helmond. Naast het theater en enkele woningen is er ook 'zeer forse schade' ontstaan aan een inpandige horecagelegenheid. Hiervan is ASR de verzekeraar en verzorgt EMN Expertise de afwikkeling van de schade. Coolen Expertise is hier contra-expert voor verzekerde.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.