nieuws

Aantal autoschades bijna 10% lager

Archief

Goed nieuws voor de schadelastcijfers van de Nederlandse autoverzekeraars: al vijf kwartalen achtereen calculeren de herstelbedrijven minder autoschades, zo blijkt uit de meest recente Audatex-cijfers van leverancier ABZ.

 

In het derde kwartaal van dit jaar bleef de teller steken op 151.530 schadecalculaties, ruim 10% minder dan de 168.640 schades van het derde kwartaal 2010.

 

Gedurende de eerste negen maanden van dit jaar werden er door de autoschadeherstelbedrijven in totaal 480.678 Audatex-calculaties gemaakt, tegen 530.509 in dezelfde periode vorig jaar: een daling van 9,4%.

 

Ook het gemiddelde schadebedrag vertoont sinds 2008 een dalende trend, zoals blijkt uit het jaarverslag 2010 van branchevereniging Focwa. Bij Focwa-bedrijven bedroeg de gemiddelde schadecalulatie in 2008 nog _ 1.298, tegen _ 1.477 bij niet aangesloten bedrijven. In 2010 was het gemiddelde schadebedrag gedaald tot respectievelijk _ 1.244 en _ 1.437.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.