nieuws

ING zet afsplitsing door

Archief

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Jan Hommen, bestuursvoorzitter van ING Groep, nog eens bevestigd dat ING het besluit om de bank – en verzekeringsactiviteiten te splitsen doorzet, ondanks de gunstige rechterlijke uitspraak op het beroep van ING tegen de Europese Commissie. “We boeken goede voortgang met de voorbereiding van onze verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten op een zelfstandige toekomst in Europa en de VS.”

ING zet afsplitsing door

ING Groep behaalde in het eerste kwartaal een geconsolideerde nettowinst van € 705 mln, tegen een verlies van € 594 mln in het vierde kwartaal 2011. Over dezelfde periode vorig jaar werd echter nog een winst van € 1,35 mld opgetekend.

Het premie-inkomen in Nederland bedroeg in het eerste kwartaal € 2,37 mld, zo'n 10% minder dan in de openingsmaanden van 2011 (€ 2,63 mld). In de Benelux stijgt het premie-inkomen binnen het schadebedrijf in de branchegroepen Inkomen en Motorrijtuigen, maar worden negatieve resultaten geboekt in de branches Brand (€ -6 mln) en Inkomen (€ -13 mln).

Het totale bruto resultaat van het Nederlandse verzekeringsbedrijf komt in het eerste kwartaal van 2012 uit op een bescheiden winst van € 4 mln, tegen € 45 mln in dezelfde periode van vorig jaar. Het Nederlands bankbedrijf boekt in het eerste kwartaal een resultaat voor belastingen van € 441 mln.

Reageer op dit artikel