nieuws

Bril op sterkte en knieletsel ‘hits’ in wintersportclaims

Archief

Van alle brillen die stuk gaan of worden gestolen tijdens de wintersport, is de ‘gewone’ bril op sterkte het vaakst de dupe. Het is het meest geclaimde item van alle bagageclaims tijdens het wintersportseizoen. De zonnebril staat op nummer 9 en de skibril valt met 3% net buiten de door reisverzekeraar Europeesche opgestelde top 10.

Bril op sterkte en knieletsel ‘hits’ in wintersportclaims

Andere veel geclaimde items zijn koffers (of reistassen), camera's, (ski)kleding, telefoons/smartphones, skimateriaal, identiteitsbewijzen, skipassen en portemonnees. De camera heeft de derde positie van skikleding ingenomen.
Bij het lichamelijke letsel is de knie het meest kwetsbaar, gevolgd door schouder, hoofd, enkel, pols, (scheen)been, heup, duim, rib en kuit. De kosten voor blessures overstijgen de bagageschade ruimschoots; polsblessures zijn vooral een kwaal bij snowboarders. De nummer 3-positie van hoofdletsel doet Europeesche wijzen op het belang van het dragen van een helm op de piste; onderzoek wijst uit dat helmgebruik onder wintersporters toeneemt.

Reageer op dit artikel