nieuws

Zorgverzekeraars overstelpt met vragen over kosten

Archief

Zorgverzekeraars worden platgebeld en -gemaild met vragen over de tandartstarieven, die begin dit jaar zijn vrijgegeven. Verzekerden zijn onzeker over het mogelijk bijbetalen voor behandelingen en slechts een fractie van alle tandartsen heeft een contract gesloten met zorgverzekeraars, waardoor beoordeling van behandelplannen extra tijd kan kosten, meldt Spits vandaag.

Zorgverzekeraars overstelpt met vragen over kosten

Achmea heeft afgelopen maand 4.000 meer vragen over mondzorg gekregen dan vorig jaar: een toename van 33%. In de eerste week van februari heeft Achmea al meer dan 2.500 vragen binnengekregen. CZ kan vragen inmiddels niet meer binnen de gestelde maximumtermijn van tien werkdagen afhandelen en VGZ heeft extra mensen ingezet. Daar komen dagelijks tientallen vragen extra binnen.
Van de circa 8.000 tandartsen in Nederland heeft Achmea er 450 onder contract; bij VGZ zijn dat er 200. Patiëntenfederatie NPCF wil op de website Zorgkaartnederland.nl consumenten inzage gaan geven in tandartstarieven, maar hoeveel tandartsen daaraan willen meewerken, is nog niet bekend.
(Spits, pag. 1)
 

Reageer op dit artikel