nieuws

Oosterholt weg bij Kifid

Archief

‘ Na opbouwfase behoefte aan

 

een ander soort bestuurder’

 

Het Klachteninstituut Kifid Financiële Dienstverlening (Kifid )wil een andere weg inslaan na het vertrek van Kees Oosterholt als algemeen directeur. Eind deze maand buigt het bestuur zich over het plan van aanpak.

 

"De opbouwfase, het integreren van de klachteninstanties is nu afgerond en dat betekent dat wij behoefte hebben aan een ander soort man die dit proces vorm gaat geven."

 

Oosterholt was de eerste directeur van Kifid, dat in 2007 ontstond als resultaat van een fusie van de klachten- en geschilleninstanties van de banken, verzekeraars, tussenpersonen en de effectenbranche.

 

Oosterholt heeft zijn taken nu overgedragen aan het zittende managementteam onder leiding van voorzitter Fred Hammerstein,, tevens raadsheer van de Hoge Raad. Dit team zal de volgende fase, waarin Kifid wordt omgevormd tot "een in alle opzichten onafhankelijk en maatschappelijk beter verankerd klachteninstituut", gaan managen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.