nieuws

Ook Reaal verhoogt autotarieven

Archief

Reaal heeft de autoportefeuille onder de loep genomen en gebleken is dat de schadelast te hoog is en de premies te laag. Daarom zal de verzekeraar met ingang van 1 november een premieverhoging doorvoeren voor alle zakelijke en particuliere personen-, bestel- en vrachtautoverzekeringen. Hoe hoog die tariefaanpassing (gemiddeld) uitvalt, kon Reaal dinsdag nog niet zeggen.

Ook Reaal verhoogt autotarieven

De verhoging gaat in elk geval voor zowel nieuwe als bestaande polishouders gelden. Voor deze laatste categorie stijgt de premie per prolongatiedatum of eerder als er een objectwijziging plaatsvindt. Reaal schrapt per 1 november bovendien de No Claim Garantie op bestaande polissen; sinds 1 juni was het al niet meer mogelijk om deze als aanvullende dekking te sluiten.
Uit de verslagstaten die bij toezichthouder DNB zijn ingeleverd, blijkt de 'bruto combined ratio' van Reaal op de gehele autoportefeuille te zijn gedaald van 110% in 2009 tot 107% in 2010.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.