nieuws

NVGA blij met extra jaar winstcommissie

Archief

De Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigd Agenten (NVGA) is content met het voorstel van het Verbond van Verzekeraars om winstcommissies, die zijn gerelateerd aan het verzekeringstechnische resultaat van de volmachttekening, in 2012 nog te behouden. “Daar hebben we voor gepleit”, aldus bestuurslid Arie van den Berg.

NVGA blij met extra jaar winstcommissie

In de ogen van Van den Berg is er in de kern niets mis met verzekeringstechnische winstcommissies. "Maar het is een tweede geldstroom die in het licht van de ophef over bonussen niet langer houdbaar is."
Eerder dit jaar deden de NVGA en het Verbond een gezamenlijk pleidooi voor één overkoepelende volmachtbeloning en afschaffing van winstcommissies per 1 januari 2012. Een formeel besluit daarover ontbreekt nog. Een jaar langer behoud van winstgerelateerde commissies biedt volmachtbedrijven meer tijd om zich aan te passen, vindt Van den Berg.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.