nieuws

Meeste geldgevers houden vast aan gedragscode boven NHG

Archief

BNP Paribas

Ondanks de aankondiging dat het hanteren van NHG-normen – mits goed onderbouwd – niet als overkreditering zal worden beschouwd, heeft tot nu toe alleen BNP Paribas Personal Finance laten weten voor hypotheekaanvragers die in aanmerking komen voor NHG weer de daarbij behorende acceptatienormen hanteren. Daarmee wijkt de bank af van de lijn van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), die eerder stelde dat de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) ook voor NHG-hypotheken de norm moet zijn.
 
"Naar onze mening is de consument gebaat bij een mogelijkheid van NHG voor hun hypotheek. Daarbij in overweging nemende dat er sprake is van 2% meer aan 'loan to value' zien wij geen extra gevaar voor de consument. Wel zullen wij de NHG-aanvragen afhandelen als een explain-situatie binnen de gedragscode. Wij zullen zaken afwijzen waarbij de extra 2% gebruikt gaat worden voor het aflossen van andere schulden of box 3-bestedingen", zo licht BNP Paribas-directeur Reinier van Fulpen toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.