nieuws

Een op twaalf denkt aan overstap zorgpolis

Archief

Ruim 8% van de Nederlanders verwacht per 1 januari over te stappen naar een andere ziektekostenverzekeraar, zo concludeert Verzekeringssite.nl uit onderzoek. Gemiddeld verwachten zorgverzekerden een premiestijging van 8% en een verhoging van het eigen risico met € 25.

Een op twaalf denkt aan overstap zorgpolis

De helft van de ondervraagden heeft nog geen uitgesproken idee over het overstappen naar een andere verzekeraar. Begin dit jaar wisselden ruim 900.000 mensen (5,5%) van zorgverzekering. "Terwijl vorig jaar rond deze tijd nog maar 3% aangaf te willen overstappen", zegt Verzekeringssite, die ook aangeeft dat het percentage twijfelaars is gegroeid. "Vorig jaar twijfelde 30%; hierdoor verwachten wij dat er meer mensen gaan switchen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.