nieuws

Artsen krijgen bijna helft aov-premie terug van Movir

Archief

Het gaat goed met de resultaten in de arbeidsongeschiktheidsportefeuille van Movir. De ING-dochter maakte onlangs bekend vanwege de goede resultaten meer premie te restitueren aan advocaten en gaat nu bijna de helft van de in 2010 betaalde aov-premie als winstuitkering terugbetalen aan verzekerde artsen. Het gaat alleen om de artsen in de portefeuille van AO Artsen-Verzekeringen.

Artsen krijgen bijna helft aov-premie terug van Movir

"Ook in 2010 hebben we daarop winst gemaakt", stelt Movir, om eraan toe te voegen dat de basispremie van AO Artsen ook hoger is dan de Movir-premie. De AO Artsen-portefeuille brengt op jaarbasis ruim € 25 mln premie binnen. Circa 3.800 van de verzekerde artsen delen nu in de winst via een premierestitutie van 45,4%. "Deze uitkering is fiscaal belast in box 1", voegt de verzekeraar daar nog aan toe.
Movir benadrukt verder dat de polissen van AO Artsen iets meer dan 10% van de totale Movir-portefeuille uitmaken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.