nieuws

Ook hogere schadequotes Auto en Aov bij Reaal

Archief

Hogere schadeclaims in motorrijtuigen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben bij Reaal Schade tot een daling van de nettowinst geleid tot €11 (13) mln. De hogere schadequotes brachten de ‘combined ratio’ van Reaal (schade plus kosten versus premie) op 95,5%.

Ook hogere schadequotes Auto en Aov bij Reaal

Reaal Schade kreeg compensatie uit de Brand-tekening, waar de schadelast juist afnam, na slechte weersomstandigheden en hoge claims in het tweede halfjaar van 2010. De premieomzet Schade steeg in nagenoeg alle divisies licht (1%).

SNS Reaal boekte als geheel over de eerste helft van dit jaar een nettowinst van € 44 mln. De verzekeringstak van Reaal droeg daaraan € 56 (136) mln bij en die van Zwitserleven € 19 (12) mln. Over de verzekeringsactiviteiten zegt SNS Reaal dat "de nettowinst afnam doordat de waarde van rentederivaten ten behoeve van het beschermen van de solvabiliteit grote schommelingen vertoonde". Reaal Leven gaf bovendien € 60 mln meer uit aan herverzekeringspremies. Dit in het eerste kwartaal van 2011 gesloten herverzekeringscontract droeg daarentegen wel bij aan een stijging van de solvabiliteit van het verzekeringsbedrijf van 195% naar 226%.

Zowel Reaal als Zwitserleven maken melding van omzetdalingen in koopsommen, van respectievelijk 29% en 10%. Reaal claimt een fors stijgend marktaandeel in nieuwe individuele periodieke premies van 12% naar 21%, voornamelijk door groei in overlijdensrisicoverzekeringen. Zwitserleven schrijft een hogere instroom van nieuwe premies vooral toe aan het Exclusief Pensioen.

SNS Bank genereerde, net als Rabobank, veel minder provisie-inkomsten uit assurantiebemiddeling.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.