nieuws

OneforOne ook in verzekeringen

Archief

OneForOne, een site waar consumenten sinds eind vorig jaar onder meer energie en internetabonnementen kunnen afnemen en daarbij tevens aan ontwikkelingshulp doen, biedt sinds vandaag ook schadeverzekeringen aan. Van de provisie die OneforOne ontvangt, worden zorgverzekeringen voor weeskinderen in Tanzania gesponsord.

OneforOne ook in verzekeringen

Op de site kunnen diverse soorten schadeverzekeringen worden gesloten, zoals auto-, inboedel-, opstal-, rechtsbijstand- en reispolissen. Voor autoverzekeringen kunnen de premies van twintig verzekeraars worden vergeleken; voor de vergelijkingsmodule wordt samengewerkt met Voogd & Voogd. Als intermediair fungeert het Arnhemse Jeurissen Consultants. "We gebruiken minimaal 25% van de provisie om een zorgverzekering voor een weeskind te sluiten", zegt oprichter Wouter Durville. Volgens hem biedt de site bovendien scherpe premies. "Voor energie werkt het op dezelfde manier: iemand die via ons op groene energie overstapt, zorgt ervoor dat een gezin in Kenia zonne-energie krijgt." De zorgverzekeringen in Tanzania worden geregeld door de internationale organisatie voor microverzekeringen MicroEnsure. De polissen kosten zo'n 10 dollar per weeskind per jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.