nieuws

Hypotheekomzet gedaald in juli

Archief

De hypotheekproductie is in juli voor de tweede maand op rij lager uitgekomen dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. Daar werd voor € 5,85 (6,40) mld aan nieuwe woninghypotheken ingeschreven, ruim 8% minder dan in juli 2010.

Hypotheekomzet gedaald in juli

Het aantal nieuwe leningen is in juli met zo'n 14% gedaald tot 20.687 (24.053). In juni was de productie al met 4% en het aantal nieuwe inschrijvingen met ruim 10% teruggelopen. Het eerste halfjaar had nog 21% meer hypotheekomzet opgeleverd dan de eerste zes maanden van vorig jaar, vooral dankzij een sterk eerste kwartaal.
In juli zijn 222 (241) woningen via een executieveiling verkocht. Het aantal gedwongen woningverkopen in de eerste zeven maanden van dit jaar bedraagt 1.710; dat is 30% meer dan de 1.318 executieveilingen die vorig jaar tot en met juli plaatsvonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.