nieuws

Hypotheek bij tweederde starters afgestemd op twee inkomens

Archief

Bij tweederde van de starters op de woningmarkt is de hoogte van het hypotheekbedrag gebaseerd op twee inkomens, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.   Het gemiddelde hypotheekbedrag schommelt rond € 200.000 en dat is meestal ook het aankoopbedrag van het huis.   Volgens onderzoeksdirecteur Adriaan Eecen van TNS Nipo proberen de 66.000 starters die in […]

Bij tweederde van de starters op de woningmarkt is de hoogte van het hypotheekbedrag gebaseerd op twee inkomens, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.
 
Het gemiddelde hypotheekbedrag schommelt rond € 200.000 en dat is meestal ook het aankoopbedrag van het huis.
 
Volgens onderzoeksdirecteur Adriaan Eecen van TNS Nipo proberen de 66.000 starters die in acht van de tien gevallen uit een huurhuis komen, de risico's tegenwoordig wel te beperken. Zij doen dit door te sparen binnen de hypotheek (90%) of door een overlijdensrisicoverzekering te sluiten (80%), zodat de partner die overblijft als een van de twee overlijdt, niet met te hoge lasten blijft zitten. "Uit het onderzoek blijkt dat zij daarbij niet lichtzinnig te werk gaan", zegt hij. "De helft van de starters oriënteert zich eerst op de risico's van een hypotheek en ze hebben vooraf gemiddeld drie gesprekken. Onderwerpen die daarbij naast de hoogte van de rente aan bod komen zijn: de hypotheekvorm, aflossingsmogelijkheden en verder de maximale hoogte en de duur van de hypotheek."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.