nieuws

Huis & Hypotheek dekt verlies bij verkoop woning

Archief

Huis & Hypotheek biedt vanaf eind deze maand de Waarborg Verkoop Verlies-verzekering (WVV), die klanten compenseert als zij hun woning met verlies moeten verkopen wegens arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of een verbroken relatie. Risicodragers zijn Ace Europe en Jubilee.

Huis & Hypotheek dekt verlies bij verkoop woning

Volgens de Optima-dochter zijn de genoemde omstandigheden in 87% van alle gevallen de reden voor het moeten verkopen van de woning. "WVV is echter géén vervanger van een reguliere arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidverzekering, maar een aanvulling." De polis keert uit als na een toets op basis van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen blijkt dat de klant de lasten niet kan blijven dragen. In dat geval wordt het verlies op de verkoop van de woning (ten opzichte van de hypotheeksom bij aankoop) uitgekeerd. Gedekt is 20% van de hypotheeksom, tot maximaal € 100.000. "Uniek aan WVV is het moment van uitkeren: vóór het ontstaan van financiële problemen, zelfs bij een hypotheek met NHG, die pas uitkeert na gedwongen verkoop."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.