nieuws

Generali in zee met Robeco-PPI

Archief

Cola-pensioen

Generali is overigens onlangs gestart met het poolen van opgebouwde pensioenen voor onderdelen van Coca-Cola. Het gaat in eerste instantie om 'pooling' van de opgebouwde pensioenen van het pensioenfonds van Coca-Cola Duitsland en later wordt de verzekerde pensioenregeling in Nederland toegevoegd. Generali brengt de pensioenvermogens samen in een captive.
 
De Amerikaanse frisdrankgigant kan hierdoor lokale pensioenvermogens tegen lagere kosten op een grotere schaal beheren en de risico's beter spreiden, aldus Generali. De verzekeraar garandeert het ouderdoms- en nabestaandenpensioen van de medewerkers en zorgt voor de administratie en het beheer.
 
Generali zegt nu marktleider te zijn in het herverzekeren van het overlijdensdeel van pensioenverzekeringen in een captive. In totaal lopen er nu circa 60 van dergelijke contracten, waarvan Generali er 28 heeft opgezet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.