nieuws

BKR: meer betalingsproblemen

Archief

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel is onlangs gestart met een speciale kredietbarometer die elk half jaar de trends en ontwikkelingen in het betalingsgedrag van de Nederlandse kredietnemers laat zien.

 

Daaruit blijkt dat tijdens het eerste helft van dit jaar 7,2% van de 9,1 miljoen Nederlandse kredietnemers niet kon voldoen aan hun betalingsafspraken.

 

"Dat betekent een fikse stijging ten opzichte van 2010, toen het percentage juist stabiliseerde na een aanzienlijke groei in de jaren daarvoor", zegt directeur Peter van den Bosch van de BKR. "Tussen december 2010 en eind juni steeg het percentage dat moeite heeft met betalingen opnieuw met 0,6%." Hij signaleerde al een aanzienlijke toename in de vraag naar schuldhulpverlening, terwijl er ook in de incassobranche een forse groei in het aantal wanbetalers is. "Deze trend heeft zich nu in de kredietsector voortgezet", aldus Van den Bosch. Het BKR schat dat er op dit moment in Nederland 300.000 echte probleemgevallen zijn: mensen die serieuze betalingsachterstanden hebben op het gebied van huur, energie en sociale diensten.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.