nieuws

Aantal autodiefstallen in 2011 gedaald

Archief

Autoverzekeraars hebben een rimpel op het voorhoofd minder: het aantal diefstallen van personenauto’s is in de eerste helft van dit jaar namelijk gedaald. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) heeft 5.707 diefstallen geregisteerd, 155 (3%) minder dan in de eerste zes maanden van 2010. Ten opzichte van het begin van deze eeuw is sprake van een halvering van het aantal autodiefstallen.

Aantal autodiefstallen in 2011 gedaald

De Volkswagen Golf blijft onder het dievengilde het meest populair: elke dag krijgen vijf Golfjes een nieuwe, onrechtmatige bezitter. Het diefstalrisico is 0,15%. In dat opzicht moeten bezitters van een Audi Quattro zich nog de meeste zorgen maken: het diefstalrisico daarvan is 0,89%. Onder de nieuwe auto's valt de verdubbeling van het aantal gestolen BMW's op.
AVc constateert verheugd een daling van het aantal diefstallen van bestelauto's (-11%) en vrachtwagens (-15%). Daarentegen wordt de noodklok geluid voor brom- en snorfietsen, waarvan het aantal diefstallen dit jaar op 15.000 lijkt uit te komen. Georganiseerde bendes zorgen voor de sterke stijging, waarvan de gestolen bromfietsen vaak onder vals kenteken of in onderdelen worden doorverkocht of worden gebruikt voor overvallen. "Momenteel wordt nog geen kwart teruggevonden. Hoog tijd voor actie", zegt AVc-directeur Guus Wesselink.
Van de gestolen personenauto's wordt 46% teruggevonden. Het aantal caravandiefstallen steeg in het eerste half jaar naar 70 (48), maar daarvan wordt slechts 6% teruggevonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.