nieuws

Sturing Achmea speelt schadeherstellers parten

Archief

De 1.400 bij Focwa aangesloten schadeherstelbedrijven hebben vorig jaar last gehad van de beslissing van Achmea om vanaf begin 2010 nog maar met vier ketens primair zaken te doen. “Dit leidde voor een aantal bedrijven tot een soms forse omzetdaling”, schrijft de branchevereniging in het jaarverslag.

Sturing Achmea speelt schadeherstellers parten

Achmea werkt alleen nog met AAS, ABS, Care en Schadenet als primaire schadeherstellers. Met een aantal bedrijven is de samenwerking stopgezet. "Een deel van de getroffen ondernemers richtte zich ter compensatie meer op hun regionale en lokale markten." Daarnaast worden meer onderdelen gekocht bij buitenlandse leveranciers, die tot 30% goedkoper zijn.
De Focwa-herstellers kregen vorig jaar te maken met 705.499 schades, zo'n 3.000 minder dan in 2009. Het gemiddelde schadebedrag liep terug naar € 1.267 (1.302). De totale schadelast daalde daarmee tot € 990 (1.033) mln. "De prijsdruk vanuit grote opdrachtgevers was samen met een groeiend marktaandeel van kleinere voertuigen oorzaak van de daling van het gemiddelde schadebedrag."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.