nieuws

VVD eist onderzoek naar premies verzekeraars

Archief

De VDD wil dat de Nederlandse Zorgautoriteit onderzoek gaan doen naar de lage premies van de aanbieders van ziektekostenverzekeringen Promovendum, Blue en Besured. Die verzekeringen ondergraven volgens de VVD de solidariteit in de ziektekostenverzekering, zo staat vandaag in de volkskrant op pagina 9.

VVD eist onderzoek naar premies verzekeraars

Burgers zijn verplicht zich te verzekeren voor het basispakket. Elk jaar mogen burgers wisselen van ziektekostenverzekeraar. Die moet in principe iedereen accepteren die zich meldt. Elk najaar komen verzekeraars met aanbiedingen voor die basisverzekering. Anne Mulder, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, vermoedt dat de drie ver"zekeraars gebruikmaken van mazen in de wet en de solidariteit ondergraven."'De acceptatieplicht is de hoeksteen van de Zorgverzekeringswet", zegt Mulder. "Ons zorgstelsel is gebaseerd op solidariteit. Iedereen betaalt even veel premie: jong en oud, rijk en arm. Ook moeten zorgverzekeraars iedereen accepteren voor de basisverzekering. Dit om te voorkomen dat verzekeraars hun diensten alleen aanbieden aan gezonde, jonge mensen. Als je mensen uit zou sluiten, blaas je het hele systeem op."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.