nieuws

Toetstermen WFT-pensioenmodule definitief

Archief

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft de eind- en toetstermen voor de nieuwe WFT-module Pensioenverzekeringen definitief vastgesteld. Daarmee kunnen examen- en opleidingsinstituten hun programma’s definitief gaan ontwikkelen.

Toetstermen WFT-pensioenmodule definitief

"Bij de opzet van de toetstermen hebben de beroepspraktijk en taakstructuur van de pensioenadviseur centraal gestaan", aldus het CDFD. De module is ingedeeld in de onderdelen kennis, vaardigheden, competenties en professioneel gedrag.

De module voor pensioenverzekeringen gaat met ingang van 1 januari gelden. Adviseurs die een vergunning voor levensverzekeringen hebben, kunnen gebruik maken van een overgangsregeling en hebben tot 1 januari 2014 de tijd om aan de vakbekwaamheidseisen te voldoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.