nieuws

Uitvaartbranche weer op de korrel bij nieuwsrubrieken

Archief

Uitvaartverzekeraars zijn de afgelopen dagen negatief in het nieuws gekomen bij de actualiteitenprogramma’s Brandpunt (KRO) en ‘De vijfde dag’ (EO). Voornaamste kritiekpunt vormen de kosten van uitvaarten en uitvaartpolissen. Yarden wijst de kritiek van de hand.

Uitvaartbranche weer op de korrel bij nieuwsrubrieken

In Brandpunt werd zondag een ex-Yarden-medewerker opgevoerd, die zei straf te hebben gehad als hij een uitvaartverzorger inschakelde die niet tot het Yarden-netwerk behoorde. Yarden had hierop niet willen reageren, aldus Brandpunt. "Je kunt je tegen deze kritiek niet verweren", zegt Gijs Pelser van Yarden. "Wij hebben netjes de vragen van Brandpunt beantwoord en de zogenaamde Yarden-medewerker heeft nooit bij ons gewerkt. Wij houden normale marges in acht."
Monuta werd eerder in de EO-rubriek 'De vijfde dag' beschuldigd van het hanteren van te hoge kosten bij de uitvaartverzorging.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.