nieuws

Ruim zeven ton schade door brand in cafetaria Venray

Archief

Op zondag 23 oktober is cafetaria Anytime aan de Paterslaan in Venray door brand verwoest. De eigenaar van Anytime, tevens opstaleigenaar, is verzekerd bij Centraal Beheer Achmea. De schade wordt geraamd op _ 750.000.

 

Het naastgelegen jongerencentrum ’t Podium, dat eveneens zware schade heeft opgelopen, is eigendom van de gemeente Venray en verzekerd via Raetsheren van Orden.

 

Door de respectievelijke verzekeraars zijn Achmea Claims Organisatie en Lengkeek Expertise belast met de schade-expertise. Voor de eigenaar van de cafetaria treedt Coolen Expertise op als contra-expert.

 

De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de softijsmachine.

 

Bewoners van drie bovenliggende appartementen konden het brandende gebouw, dat stamt uit de jaren dertig, ongedeerd verlaten, maar tijdens het blussen is een brandweerman licht gewond geraakt aan zijn arm. Een gespecialiseerd bedrijf, dat onderzoek deed naar de aanwezigheid van asbest, heeft een kleine concentratie van de stof aangetroffen, maar er was geen gevaar voor de omgeving.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.