nieuws

Premieomzet Aegon Nederland groeit 16%

Archief

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van Aegon heeft in het derde kwartaal een premieomzet geboekt van € 616 (532) mln: 16% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral het levenbedrijf draagt bij aan die toename: de omzet groeide daar met 20% tot € 480 (400) mln.

Premieomzet Aegon Nederland groeit 16%

Vooral het individuele levenbedrijf droeg met een koopsomomzet van € 110 (84) mln bij aan de verhoging van de inkomsten. In Ziekte & Ongevallen en Schade namen de premie-inkomsten licht toe tot respectievelijk € 37 (34) mln en € 99 (98) mln.
Het onderliggende resultaat daalde in ons land tot € 68 (97) mln als gevolg van een stijging van de voorzieningen voor het langlevensrisico van € 24 mln en investeringen in de ontwikkeling van nieuwe distributiekanalen van € 5 mln.
Wereldwijd zakte de nettowinst in tot € 60 (657) mln; gewijzigde aannames met betrekking tot rendementen hebben geleid tot een extra last van € 168 mln. Financieel directeur Jan Nooitgedagt roemt verder de sterke verkoopresultaten in de VS en de verbeterde kapitaalspositie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.