nieuws

OBV introduceert particuliere bossenaansprakelijkheidspolis

Archief

Vanaf 2012 kunnen Nederlandse particuliere boseigenaren via Onderlinge Bossenverzekering Maatschappij (OBV) een bossenaansprakelijkheidsverzekering sluiten. Voorwaarde is dat ze alleen aan bosbeheer gerelateerde inkomsten uit het bos halen. De verzekering is dus niet bestemd voor stichtingen, verenigingen, bedrijven en maatschappen. De jaarpremie bedraagt € 75.

OBV introduceert particuliere bossenaansprakelijkheidspolis

De polis dekt onder meer personen- en zaakschade en aansprakelijkheid jegens onbetaalde krachten, zoals vrijwilligers en stagiaires. De particuliere boseigenaar is daarbij wel gehouden aan de preventieadviezen van het Bosschap.
De aansprakelijkheidsverzekering voor boseigenaren heeft OBV samen met de Samenwerkende Onderlinge Verzekeringmaatschappij SOM ontwikkeld. OBV draagt zorg voor de acceptatie, polisafgifte en incasso. SOM draagt als verzekeraar en risicodrager zorg voor de schadebehandeling.
Om de bossenaansprakelijkheidsverzekering te kunnen sluiten heeft de particuliere boseigenaar minimaal een branddekking voor zijn bosareaal bij OBV nodig.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.