nieuws

Nieuwe regel lijfrenteaftrek nog onbekend

Archief

Van de Nederlanders weet 87% niet dat alleen lijfrentepremies of stortingen die nog dit jaar worden gedaan, fiscaal in mindering kunnen worden gebracht op het inkomen over 2011. Dat concludeert Delta Lloyd uit een onderzoek dat het door MarketResponse liet uitvoeren onder 567 respondenten.

Nieuwe regel lijfrenteaftrek nog onbekend

In voorgaande jaren mochten lijfrentestortingen die tot 1 april waren gedaan, nog in aftrek worden gebracht over het voorgaande jaar. Die fiscale regel is dit jaar veranderd, maar blijkt nog nauwelijks bekend bij consumenten.
Delta Lloyd neemt de gelegenheid te baat om te wijzen op de eigen bancaire lijfrentes, die bij onderzoek door MoneyView zowel qua prijs als qua flexibiliteit de maximale score hebben gehaald. Volgens dat onderzoek zijn bancaire lijfrentes tot 40% goedkoper dan de verzekeringsvariant. Andere aanbieders die op prijs hoog scoren, zijn Friesland Bank, Ohra, Interpolis en Legal & General. Alleen Interpolis biedt een lijfrentepolis die op prijs kan concurreren met de bancaire varianten, aldus MoneyView.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.