nieuws

Kostengrens NHG in stappen omlaag

Archief

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), die sinds juli 2009 op € 350.000 ligt, wordt per 1 januari nog niet teruggebracht naar het oude niveau van € 265.000. Tot 1 juli 2014 zal nog een verhoogde grens gelden, die in stappen wordt verlaagd.

Kostengrens NHG in stappen omlaag

De overheid besloot de NHG in 2009 te verhogen om de woningmarkt te stimuleren. De verhoogde grens zou – na tussentijdse verlenging – per 1 januari weer worden verlaagd. Ministers Donner (Binnenlandse Zaken) en De Jager (Financiën) hebben nu besloten om de grens van € 350.000 tot 1 juli aan te houden. Daarna bedraagt de maximale hypotheek onder NHG-voorwaarden € 320.000 en vanaf juli 2013 is de kostengrens nog een jaar lang € 90.000.
De garantstellingspremie voor een NHG-hypotheek gaat komend jaar naar 0,7% (0,55%) van de hypotheeksom. "Hierdoor worden de buffers voor de NHG groter en nemen de risico's voor de overheid als achtervang af."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.