nieuws

Hypotheker: ‘Wet eerder rentevoorstel snel invoeren’

Archief

De Hypotheker wil dat geldverstrekkers op korte termijn wettelijk worden verplicht om consumenten drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode een nieuw rentevoorstel te doen. Klanten kunnen zich zo beter oriënteren op alternatieven, meent de keten.

Hypotheker: ‘Wet eerder rentevoorstel snel invoeren’

In de praktijk krijgen klanten vaak pas vier weken voor het einde van de renteperiode een verlengingsvoorstel. Daarmee wordt de consument overvallen, vindt commercieel directeur Bas Millenaar. "Een andere hypotheek kan financieel voordeliger zijn of beter bij je passen, maar dan moet je wel de tijd krijgen om je daarin te verdiepen."

Volgens Millenaar kan een consument met het sluiten van een andere hypotheek in veel gevallen jaarlijks € 800 aan hypotheeklasten besparen. "Naar schatting kunnen minimaal 150.000 consumenten daar aanspraak op maken."

De ministers Verhagen (Economische Zaken) en De Jager (Financiën) hebben al een wetsvoorstel in voorbereiding die geldgevers verplicht om klanten drie maanden voor het einde van de rentevaste periode te informeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.