nieuws

Fusie Britse intermediairkoepels krijgt zijn beslag

Archief

In het Verenigd Koninkrijk heeft het samengaan van de intermediairverenigingen Biba en IIB per 1 november formeel zijn beslag gekregen. De nieuwe organisatie zal verdergaan onder de naam Biba; diverse IIB-bestuursleden zijn dinsdag toegetreden tot het Biba-bestuur.

Fusie Britse intermediairkoepels krijgt zijn beslag

Beide organisaties kondigden in mei op het jaarlijkse Biba-congres in Manchester aan te willen fuseren. Samen zijn zij goed voor zo'n 2.800 leden; de circa 1.000 leden tellende achterban van de IIB bestaat vooral uit kleinere tussenpersonen. IIB-directeur Barbara Bradshaw krijgt in het nieuwe Biba-bestuur de taak een commissie op te zetten die zich specifiek richt op de problemen van de kleinere leden.
Naast Bradshaw gaan nog drie bestuursleden van de IIB over naar Biba. Directeur Eric Galbraith verwacht na de fusie zeker 2.000 leden over te houden.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.