nieuws

Tarieven Waarborgfonds volgend jaar omhoog

Archief

De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer heeft de tarieven bekendgemaakt die motorrijtuigenverzekeraars volgend jaar aan het fonds moeten betalen.

 

Voor gekentekende motorrijtuigen, exclusief bromfietsen, moeten de verzekeraars _ 7,70 per verzekerd voertuig gaan afdragen (nu is dat nog _ 6,60) en voor ongekentekende motorrijtuigen, inclusief bromfietsen, geldt in 2012 een tarief van _ 1,20 (nu _ 1,05).

 

Eerder dit jaar melde het Waarborgfonds dat het aantal ingediende claims in 2010 met 7,5% is gestegen tot 57.200. De toename van het aantal claims vormt een trendbreuk ten opzichte van voorgaande jaren en wordt voornamelijk veroorzaakt in de categorie beschadigd wegmeubilair, zoals vangrails en lichtmasten. Het Waarborgfonds gaat ervan uit dat de dit jaar geïntensiveerde controle op onverzekerd rijden door de RDW tot een daling van het aantal onverzekerde voertuigen zal leiden. Dit heeft echter nog geen gevolgen voor de verzekeraarsbijdragen.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.