nieuws

‘Senioren zoeken zorgpolis op internet’

Archief

Van de 55-plussers regelt vier op de vijf z’n ziektekostenverzekering het liefst online. Dat stelt de website Goedenwel.nl, een initiatief van Achmea, na onderzoek onder 900 van de in totaal 43.000 ‘communityleden’. Uitslag van de enquête is dat 82% van de 55-plussers bij voorkeur geen post of telefoon meer gebruikt voor de communicatie (inclusief declareren en gegevens wijzigen) met een zorgverzekeraar.

‘Senioren zoeken zorgpolis op internet’

Goedenwel.nl zegt de 'communityleden' in co-creatie te hebben laten bepalen, welke aanvullende verzekering het meest relevant is. Dat wordt beloond met een premiekorting. Die korting biedt zorgverzekeraar FBTO (ook Achmea): 12,5% op de aanvullende dekking voor tandheelkundige hulp. Goedenwel.nl kondigt aan de komende maanden "uitgebreide informatie" te geven over zorgverzekeringen: "U krijgt informatie over aanvullende verzekeringen en hoe u eenvoudig kunt overstappen".
Vandaag heeft IZZ, uitgevoerd door de Coöperatie VGZ en de zorgverzekeraar voor bijna een half miljoen Nederlanders in de zorgsector, de premies voor 2012 bekendgemaakt. De (collectieve) maandpremie voor het IZZ Basispakket (natura) stijgt met € 3,12 naar € 100,44. Omdat werknemers in de zorg bovengemiddeld gebruik maken van fysiotherapie, verruimt IZZ die vergoeding daarvoor in het eerste aanvullende pakket naar € 500 per jaar. De premie voor dit pakket wordt verhoogd met € 1,60 naar € 29,95; de overige aanvullende pakketten gaan € 0,35 tot € 4,10 per maand meer kosten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.