nieuws

Scherper toezicht pensioen

Archief

Pensioenfondsen mogen ook na de invoering van het pensioenakkoord niet kiezen voor een risicovoller beleggingsbeleid om hun tekorten weg te werken, meldt het FD vandaag. Het toezicht op pensioenfondsen zal na de hervorming steviger worden. Die waarschuwing liet Klaas Knot, president van de Nederlandsche Bank (DNB) woensdag horen tijdens de presentatie van het boek Onderneming en pensioen in het hoofdkantoor van DNB.

Scherper toezicht pensioen

Knot ziet na de pensioenhervorming ‘een grotere rol’ weggelegd voor de twee toezichthouders DNB en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij benadrukte verder dat fondsen moeten beleggen ‘als een goede huisvader’. Het gaat immers om ‘andermans geld’.
Hiermee lijkt Knot een schot voor de boeg af te vuren richting de pensioensector. In het nieuwe stelsel bestaat de theoretische mogelijkheid dat fondsen door risicovoller te beleggen een stuk gezonder lijken dan zij daadwerkelijk zijn.
(Het Financieele Dagblad, pag. 11) 
 
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
'Pensioenakkoord te slap'
(De Telegraaf, pag. 8)
 
Kartelpolitie bezorgd over financiers van vastgoed
(Het Financieele Dagblad, pag. 1)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.