nieuws

SCFB: alle PE-opleidingen binnen één dag

Archief

Het StudieCentrum Financiële Branche (SCFB) heeft een opleiding ontwikkeld waarbij het mogelijk is dat alle WFT PE-certificaten binnen één dag worden behaald. Op die dag kunnen deelnemers in één keer voldoen aan de PE-eisen voor de modules Basis, Levensverzekeringen (inclusief Beleggen, exclusief Volmacht), Hypothecair Krediet en (facultatief) Consumptief Krediet.

SCFB: alle PE-opleidingen binnen één dag

"Een opleidingsprogramma van één dag is alleen mogelijk als de deelnemers zich grondig voorbereiden en voorafgaand aan de opleidingsdag het e-learningprogramma PE-Tool volgen", zegt SCFB-directeur Olivier Rupke.
Andere randvoorwaarden en kenmerken van de SCFB-opleidng zijn onder andere: maximaal vijftien deelnemers per training in plaats van het wettelijk maximum van vijfentwintig, geen multiple-choicetoetsen tijdens de training en tijdens de opleiding wordt er tijd besteed aan intercollegiaal overleg, discussie en vragen uit de praktijk. 
Deelnemers aan het SCFB-programma hebben ten slotte geen afzonderlijk examen nodig bij een exameninstituut.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.