nieuws

Marktplaats voor polissen

Archief

Rob Grijpma (AsG Holding) en Jan van de Veen (JV Impuls) hebben samen de site Polisverkaveling.nl opgezet. Daarmee moet vanaf begin volgend jaar een marktplaats ontstaan waarop het intermediair terecht kan voor de aan- en verkoop van provinciale verzekeringspolissen.

 

"In vrijwel alle assurantieportefeuilles bevinden zich polissen van klanten die afwijken van het gewenste klantprofiel van het kantoor", aldus de initiatiefnemers. Ze doelen op klanten die bijvoorbeeld slechts een polis bij een kantoor hebben lopen of buiten de regio wonen. "Polisverkaveling maakt het mogelijk om op een eenvoudige en efficiënte manier de portefeuille te laten groeien met polissen die voldoen aan de doelgroep.

 

Tussenpersonen kunnen op de site zowel zoekopdrachten plaatsen als polissen ter overname aanbieden. Wordt binnen de opgegeven zoekcriteria polissen aangeboden, dan ontvangt de vrager een e-mail. Polisverkaverling wijst op voordelen voor de klant: "Woonachtig zijn in het werkgebied van een tussenpersoon en een hogere polisdichtheid levert voor de klant een concreet voordeel op in de vorm van aandacht en advies dat afgestemd is op het risicoprofiel van de klant." Aanbieders betalen eenmalig _ 2,50 per polis op het moment dat de eerste ‘vrager’ het aanbod per e-mail krijgt toegezonden.

 

De site gaat op 10 januari van start, maar op de site kunnen nu al zoekopdrachten worden geplaatst.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.