nieuws

Europese autoverzekeraars blijven in ’t rood

Archief

Autoverzekeraars in de drie grote Europese landen blijven de komende jaren rode cijfers schrijven. Dat voorspelt ratingbureau Standard & Poors. In Groot-Brittannië, waar de afgelopen jaren in de autotekening miljardenverliezen werden geleden, wordt vóór 2012 geen winst verwacht. Autoverzekeraars in Duitsland en Frankrijk zullen nog langer met verliezen kampen, zo luidt de prognose.

Europese autoverzekeraars blijven in ’t rood

In Groot-Brittannië zorgen flinke premieverhogingen momenteel voor enig herstel, maar zij houden geen gelijke tred met de toenemende schadeclaims, vooral die met letselschades. In Duitsland wordt eveneens aan nieuwe prijsstrategieën gewerkt, maar die worden gehinderd door de felle concurrentie. De technische resultaten zullen daardoor negatief blijven. In Frankrijk drijven vooral de onderlingen de prijsconcurrentie op en lopen de letselschadekosten eveneens op.
"Het is onwaarschijnlijk dat de autoverzekeraars er de komende twee jaar in slagen de combined ratio veel lager te krijgen dan 100%", denkt Standard & Poors. "De huidige problemen in de kapitaalmarkt zorgen ervoor dat maatschappijen problemen houden met het compenseren van de slechte technische resultaten via inkomsten uit beleggingen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.