nieuws

Eén op de drie banen op de tocht bij Aegon

Archief

Dwars voor

FNV'er Boot adviseert de centrale ondernemingsraad "zeer kritisch" naar de adviesaanvraag te kijken. Hij zegt te begrijpen dat verzekeraars niet op de oude voet kunnen doorgaan en looft het streven van Aegon-topman Marco Keim om een kwaliteitsslag te maken en de klanttevredenheid te verhogen. "Maar wij zullen kritisch kijken of dat streven in de nieuwe organisatie nog mogelijk is. Mensen die aan kwaliteitsverbetering werken mogen nu niet worden weggesaneerd." Als blijkt dat de reorganisatie een poging is 'het ontslagbesluit' te ontduiken, "dan zullen wij hier dwars voor gaan liggen", kondigt Boot aan.
 
Kostenreductie
De kosten van de hele reorganisatie bedragen, samen met andere initiatieven die zijn gericht op kostenreductie, naar schatting € 60 mln; Aegon verwacht hiervoor een voorziening te treffen. In 2012 wil Aegon vervolgens een jaarlijkse kostenreductie van 20%, ongeveer € 100 mln, gerealiseerd hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.