nieuws

CDFD splitst vakbekwaamheid in zeven beroepskwalificaties

Archief

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) is gestart met een consultatieronde voor een nieuwe modulaire structuur voor de vakbekwaamheidseisen van financiële dienstverleners. Die structuur gaat uit van zeven beroepskwalificaties. Het college zegt zich bij de opzet ervan te hebben gebaseerd op de reacties uit de markt na een eerdere consultatie.

CDFD splitst vakbekwaamheid in zeven beroepskwalificaties

De zeven beroepen zijn: consumptief kredietadviseur, schadeverzekeringsadviseur, verzekerings- en vermogensopbouwadviseur (één voor particulieren en één voor het middenbedrijf), hypotheekadviseur, pensioenadviseur en gevolmachtig agent. Per beroepskwalificatie kan een WFT-diploma worden behaald, waarmee de vakbekwaamheid is aangetoond. "Bij de opzet van de modules hebben wij zoveel mogelijk voortgeborduurd op de huidige indeling van de WFT", aldus het CDFD.
Uitgangspunt voor het college is dat de financiële dienstverlening transformeert van het verrichten van diensten naar het uitoefenen van een beroep. "De nieuwe structuur waarin elementen van vaardigheden, competenties en professioneel gedrag zijn opgenomen, stelt de behoeften van de klant centraal in plaats van de producten."
Marktpartijen kunnen tot 8 november commentaar leveren op de consultatienota.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.