nieuws

‘Bij vermogensopbouw blijft behoefte aan verzekeraars’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars is het eens met de stelling van toezichthouder DNB dat levensverzekeraars te weinig oog hebben voor winstgevendheid. “De concurrentie bij financiële producten voor vermogensopbouw is groot. Verzekeraars hebben daarop gereageerd met een nieuwe generatie levensverzekeringen, die de vergelijking met banksparen prima kan doorstaan en waarbij qua kosten en winstgevendheid inderdaad scherp aan de wind wordt gezeild.”

‘Bij vermogensopbouw blijft behoefte aan verzekeraars’

Het Verbond noemt dat goed voor de consument. "Maar uiteraard moet er ook oog zijn voor het behoud van een gezonde financiële positie op de langere termijn. DNB wijst er terecht op dat verzekeringsproducten zich onderscheiden doordat risico’s voor de klant worden afgedekt in combinatie met een methode voor vermogensopbouw op de lange termijn. Juist in deze combinatie ligt de kracht van de sector en de meerwaarde voor de consument."
Of een verzekering de beste oplossing is voor de klant, hangt af van de individuele situatie en wensen, zo stelt het Verbond. "Maar naar de vaste overtuiging van de sector zal er juist in deze onzekere tijden behoefte blijven aan de expertise en dienstverlening die verzekeraars bij vermogensopbouw kunnen bieden."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.