nieuws

Adfiz wil begeleiding zelftoets overnemen van STFD

Archief

Intermediairvereniging Adfiz wil na het ontbinden van de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) het intermediair gaan helpen met het invullen van het verplichte self assessment. Die taak werd vervuld door de STFD; Adfiz wil dat per 1 januari gaan overnemen.

Adfiz wil begeleiding zelftoets overnemen van STFD

Adfiz, zelf onderdeel van het stichtingsbestuur, zegt het besluit tot ontbinding te onderschrijven "omdat het in het licht van de toekomst niet logisch is dat aanbieders en bemiddelaars gezamenlijk de STFD aansturen en omdat het inmiddels efficiënter is geworden deze activiteiten door de AFM te laten uitvoeren".
De zogeheten voorportaalfunctie van de stichting, tussen intermediair en AFM, komt te vervallen. "Adfiz wil deze bufferfunctie vanaf 2012 zelf in gaan vullen, in ieder geval waar het vragen over het self assessment betreft." De vereniging wil de komende maanden de daartoe benodigde infrastructuur gaan inrichten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.