nieuws

Zorgpremie volgend jaar hoger dan verwacht

Archief

De premie voor de zorgverzekeringen zal volgend jaar fors hoger uitvallen. Menzis-baas Roger van Boxtel dat de premie voor 2012 euro 20 tot euro 30 euro hoger wordt dan de ramingen van het kabinet. Maar dat is waarschijnlijk nog een conservatieve schatting, zo zei hij vrijdagavond in Nieuwsuur.

Zorgpremie volgend jaar hoger dan verwacht

De cijfers van de afgelopen jaren laten zien dat de premies voor zorgverzekeringen gemiddeld altijd veel hoger uitvallen dan wat het kabinet op Prinsjesdag voorspelt. De laatste twee jaar zat er zo'n euro 50 tussen de premieschatting van het kabinet en de daadwerkelijke gemiddelde premie. Het kabinet rekende bijvoorbeeld voor 2011 op een jaarpremie van euro 1211 per verzekerde. Volgens cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was de gemiddelde premie in werkelijkheid euro 1269.
(Het Financieele Dagblad, pag. 3; Metro, pag. 5)
 
Grootste bonden op ramkoers
(Volkskrant, pag. 1)
 
 
 
Zaterdag in de media:
 
'Nieuwe directie is te licht voor DNB'
(Volkskrant, pag. 24)
 
Kamp heeft winst binnen bereik
(Volkskrant, pag. 25)
 
Achmea wil meer informatie over kwaliteit van zorg
(Het Financieele Dagblad, pag. 6)
 
Tegen fraude bestand met AFM-seminar
(Het Financieele Dagblad, pag. 39)

Reageer op dit artikel