nieuws

Naam Meeùs vervangt reeks assurantielabels

Archief

Unirobe Meeùs Groep, het intermediairbedrijf van Aegon, neemt nog vóór 2012 afscheid van een reeks labels uit de Unirobe-stal. Namen als WBD Lippmann, Westerzee en Akkermans Van Elten behoren dan tot het verleden. Alleen IAK (Eindhoven) en Kröller (Den Haag) blijven als aparte bedrijven binnen de groep functioneren.

Naam Meeùs vervangt reeks assurantielabels

Dat geldt vooralsnog ook voor Post & Wuite (Meppel/Elburg). Dit trio blijft "vanwege hun specifieke positie in de markt en de bijzondere verbondenheid met hun klanten zelfstandig in de markt actief", zo luidt een toelichting. IAK is met ruim driehonderd medewerkers veruit het grootste groepsonderdeel; Kröller telt ruim vijftig personeelsleden, Post & Wuite iets meer dan twintig.
Net als WDB Lippmann, Westerzee en Akkermans Van Elten gaan de Unirobe-bedrijven Van Houwelingen Den Hollander, Van Ginkel & Co en Aecum in 2012 door het leven als Meeùs. De eerste twee huizen sinds dit voorjaar al samen in een kantoor in Rotterdam. Aecum verhuist van Houten naar Utrecht. Steegh Assurantiën bestaat al niet meer en is voortgezet in Meeùs Venlo.
De bedrijven WBD Lippmann, Westerzee (inlc. MAN) en Akkermans Van Elten blijven onder de vlag van Meeùs vanuit hun huidige kantoren actief. Meeùs centraliseert wel enkele stafafdelingen. Zo zijn nagenoeg alle volmachtactiviteiten in Amsterdam samengevoegd en worden de particuliere schadeactiviteiten naar het hoofdkantoor in Nieuwegein overgeheveld.
Voor dit najaar staat een campagne gepland die de naamsbekendheid en inhoud van het merk Meeùs moet vergroten.

Reageer op dit artikel