nieuws

Minder herverpakte hypotheken in NL

Archief

Nederlandse hypotheekverstrekkers hebben in het tweede kwartaal minder herverpakte woninghypotheken uitgegeven dan in het eerste kwartaal, heeft kredietbeoordelaar Standard & Poor’s woensdag gemeld, aldus het Financieele Dagblad.

Minder herverpakte hypotheken in NL

Kredietverschaffers haalden in het tweede kwartaal euro 2,37 mrd op met twee uitgiften van gesecuritiseerd woninghypotheekpapier. In het eerste kwartaal was er nog sprake van zes transacties voor in totaal euro 5,5 mrd. De huizenprijzen daalden zowel in het eerste als in het tweede kwartaal, stelt S&P. In het tweede kwartaal steeg het aantal verkochte woningen licht, mogelijk door de lagere overdrachtsbelasting, die vanaf juni tijdelijk 2% bedraagt in plaats van 6%.
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Dubieuze pensioenpolis
(Het Parool, pag. 19)
 
Spaarders spreiden risico's met extra rekeningen
(Het Parool, pag. 19)
 
Grote verschillen bij inboedelverzekeringen

(De Pers, pag.9)

Reageer op dit artikel