nieuws

ING-directeur Te Molder gaat Chabot leiden

Archief

Lando te Molder (41) wordt per 1 november algemeen directeur van Van Lanschot Chabot. Hij komt over van ING’s intermediairbedrijf Zicht, waar hij nu een klein jaar lang als regiodirecteur Zuid fungeert.

ING-directeur Te Molder gaat Chabot leiden

Te Molder was eerder directeur van MidStaete en Salix, eveneens onderdelen van de ING Assurantiekantoren. Hij werkte daarvoor ruim tien jaar in de verkooporganisatie van Nationale-Nederlanden. "Wij hebben hem leren kennen als ondernemend, beslist en evenwichtig. Als iemand met een heldere visie op de transitie die de verzekeringsmarkt nu doormaakt. Een leider die focus durft aan te brengen en de klant centraal stelt", zo legt directeur ad interim Henk Duthler de keuze voor Te Molder uit.
Van Lanschot Chabot, voor 51% eigendom van verzekeraar De Goudse en voor 49% van Van Lanschot Bankiers, zegt zijn marktpositie de komende jaren met ambitie te willen versterken. In 2010 was het intermediairbedrijf goed voor een omzet van € 27 mln.

Reageer op dit artikel