nieuws

Delta Lloyd verhoogt autopremies met 6%

Archief

Delta Lloyd verhoogt vanaf 8 september de premies voor autoverzekeringen met gemiddeld 6%. Een toename van de schadelast geeft de maatschappij op als reden. Het eigen risico wordt bovendien verhoogd naar minimaal € 150; dat was € 135. Voor bestaande klanten gaan de aanpassingen in vanaf de prolongatiedatum van de polis.

Delta Lloyd verhoogt autopremies met 6%

"Delta Lloyd hanteert een uitgebalanceerd risicomanagement" zegt René Kruijs, directeur van Delta Lloyd Schade Particulier, in een toelichting. "We wegen alle bepalende factoren zorgvuldig af om tot onze premies en voorwaarden te komen, zodat onze klanten verzekerd blijven van een goede autoverzekering."
Naast de premieverhoging van gemiddeld 6% en de ophoging van het eigen risico, krijgen polishouders voortaan de keuze tussen drie eigenrisicobedragen: € 150, € 300 of € 450. Tegenover een eigen risico van € 450 staat een premiekorting van 25% op de cascomodules (in plaats van 10%). Bij een eigen risico van € 300 is die premiekorting 12,5%. Het eigen risico wordt met € 150 verlaagd als de auto bij schade wordt gerepareerd door een door Delta Lloyd geselecteerd herstelbedrijf.
Van de tien grootste autoverzekeraars scoorde Delta Lloyd in 2010 het slechtste resultaat in de WA-tekening met een 'bruto combined ratio' van 133%. Dat stond gelijk aan een verlies van € 55 mln.

Reageer op dit artikel