nieuws

Achmea stopt € 50 mln in innovatiefonds zorgsector

Archief

Achmea gaat een investeringsfonds oprichten om de innovatie in de zorgsector te stimuleren. Hiertoe is een gespecialiseerde vermogensbeheerder benaderd, die op zoek gaat naar ondernemingen die veelbelovende beginnende technieken en behandelingen aanbieden voor onder andere hartfalen, longziektes, diabetes, kanker en dementie.

Achmea stopt € 50 mln in innovatiefonds zorgsector

Het fonds gaat komend jaar de eerste investeringen doen, waarvoor Achmea alvast € 50 mln apart heeft gezet. Ook wordt actief aansluiting gezocht bij andere investeerders. Dat zouden ook andere zorgverzekeraars kunnen zijn; de verwachting is dat op korte termijn een mede-participant zich zal aansluiten.
Volgens Achmea kunnen via het fonds innovatieve technieken en behandelmethoden sneller op de Nederlandse markt worden doorgevoerd. "Innovatie in de zorg is noodzakelijk om deze betaalbaar te houden", aldus Jeroen van Breda Vriesman, lid van de raad van bestuur. Het mes blijkt aan twee kanten te snijden: "Niet alleen helpen we zo de zorgkosten in de samenleving terug te dringen; we hebben de verwachting dat de bedrijven waarin het fonds investeert meer waard worden, waardoor het fonds ook in de toekomst kan blijven investeren in betere zorg."

 

Reageer op dit artikel