nieuws

Aanval op woekerpolis ASR ingezet

Archief

De eerste zeventien schadeclaims tegen staatsverzekeraar ASR zijn ingediend, als start van een grootschalig juridisch offensief. Dat zegt Pieter Lijesen van Consumentenclaim in een artikel in dagblad De Pers. Een van de dagvaardingen is in bezit van De Pers. Het gaat om schade die mogelijk voortvloeit uit beleggingsverzekeringen van het type Falcon Levensplan; een woekerpolis waarvan er honderdduizenden zijn verkocht.

Aanval op woekerpolis ASR ingezet

‘Dit is pas het begin. Iedere week doen we er tien nieuwe dagvaardingen uit. Zo’n 7.000 polishouders van ASR hebben zich al bij ons aangemeld’, zegt Lijesen. Dit zijn mensen die niet tevreden zijn met de compensatieregeling die verzekeraars eerder hebben  afgesproken.

Dat de claimstichting, die opereert op basis van no cure no pay, juist ASR op de korrel neemt, is geen toeval. Begin dit jaar kende de rechter een ASR-klant een hoge schadevergoeding toe. De verzekeraar moet op iedere euro die deze polishouder belegd

heeft en nog zal beleggen, circa 45 cent extra bijleggen.

(De Pers, pag. 2)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Zorgpremie brengt meer mensen in problemen
(De Gelderlander, pag. 1; De Telegraaf, pag. 3; Volkskrant, pag. 25)
 
'Sneller actie bij wanbetaler zorgpremie'
(Trouw, pag. 5)
 
WGA-premie gaat omlaag
(De Telegraaf, pag. 25)
 
WGA-premie grote bedrijven omhoog
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Zorg voor kleine verzekeraar over kapitaaleisen
(Het Financieele Dagblad, pag. 13)
 
'Klanten misleid bij klimspaardeposito'
(De Telegraaf, pag. 25)

Reageer op dit artikel