nieuws

Zesduizend euro boete voor bemiddeling zonder vergunning

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een bestuurlijke boete van € 6.000 opgelegd aan de heer R.J.M. Turlings, handelend onder de naam De Automakelaars Sittard, gevestigd te Echt. Volgens de toezichthouder heeft Turlings tussen augustus 2008 en juni 2009 bemiddeld in garantieverzekeringen voor de zakelijke markt zonder te beschikken over de verplichte AFM vergunning.

Zesduizend euro boete voor bemiddeling zonder vergunning

Die verzekeringen dekken de garantieverplichtingen van autobedrijven jegens hun kopers af. De werkzaamheden van De Automakelaars Sittard waren gericht op het aanvragen van offertes voor garantiepolissen bij het Zwitserse NSA Garantie. "Sinds 2004 voorzien wij in de behoefte van garagebedrijven, autohandelaren en auto-tuners om hun garantieverplichting extern onder te brengen", aldus Turlings op zijn profiel op LinkedIn. "Als Nederlands agent van NSA Garantie begeleiden wij deze doelgroep en zij kunnen, op basis van een eigen account, via het internet snel en correct polissen opmaken."
Volgens de AFM werden meer dan alleen de naw-gegevens doorgegeven, waardoor er sprake was van bemiddeling. Nadien heeft Turlings zijn werkwijze aangepast. De boete is gematigd van € 96.000 tot € 6.000 gezien de ernst van de overtreding en de beperkte financiële draagkracht van de overtreder.

Reageer op dit artikel